Meteorológia

Hétfőn hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

De a hőmérséklet mellett legalább a fejleszaggatós szél ereje is csökken.

2016.04.17 14:06ma.hu

Hétfőn a Kárpát-medence időjárását a Balti-tenger térségében elhelyezkedő ciklon hidegfrontja alakítja.

A hidegfront vasárnap este, éjszaka éri el az ország északnyugati felét, majd hétfőn napközben fokozatosan halad délkeleti irányba. A front viszonylag lassú mozgásából adódóan a hőmérsékleti eloszlásban jelentős kontraszt figyelhető meg az előrejelzések alapján.

OMSZ - a hétfői csapadékeloszlás

Hétfőn tehát ismételten sok felhőre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, szórványosan záporral, északkeleten zivatar is kialakulhat. Az élénk nyugati, északnyugati szél napközben helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország délkeleti felében 22 és 24 fok körül valószínű, a nyugati, északnyugati országrészben többnyire 14 és 20 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.