Időjárás

Hó is eshet ma

Tovább csökken csütörtökön a hőmérséklet, és több csapadék is várható a hét negyedik napján. A magasabban fekvő helyeken havas eső, míg az Északi-középhegységben hó is eshet.

2016.02.25 10:14ma.hu
freedigitalphotos.net/dan

A déli órákig délnyugat felől északkeleten is beborul az ég, arrafelé délelőtt lehet még némi szűrt napsütés. Délelőtt főként a Dél-Dunántúlon, később már másutt is több helyen valószínű - többnyire csak kisebb - eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, az Északi-középhegységben hó várható. A ködfoltok a délelőtt folyamán megszűnnek. Napközben a déli szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. De csütörtökön délelőtt délnyugaton, majd a déli óráktól péntek reggelig a Dunántúl északkeleti részén és a Budapest - Nyíregyháza vonaltól északra időnként vegyes lesz a csapadék halmazállapota. Síkvidéken nem várható hóréteg kialakulása, de az érintett középhegységekben kb. 350-400 méteres magasság felett akár több centiméteres réteg is képződhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.