Több helyen

Kifújta a szél a Balaton vizét a medréből

Az élénk szél miatt a déli parton több helyütt is áznak a strandok, a partközeli területek.

2016.02.05 21:39ma.hu
Áznak a strandok - sonline.hu

Vészhelyzet egyelőre nincs  - írja a Sonline internetes hírportál. Az egyelőre még nem hivatalos új felső szabályozási maximumot, a 120 centimétert péntekre három centivel meghaladta a Balaton vízállása, így a vízügy elrendelte a vízeresztést, kinyitották a siófoki zsilipet. Utoljára 2014 szeptembere és 2015 áprilisa között történt vízeresztés.

A lap úgy értesült: mivel a zsilipnyitással lehetővé vált a hajóközlekedés is a Sión, a jövő héten leúszhat a barcsi önkormányzat által vásárolt vízibusz, amely a drávai turizmus szolgálatába áll majd. A kilencven személyes hajó vételára 18,5 millió forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.