Baleset Tihanynál

Jégbe szakadt kerékpárost mentettek a Balatonon

Jégbe szakadt kerékpárost mentettek a vízimentők a Balatonon Tihanynál.

2016.01.29 19:39Havariapress

A Balatoni Vízirendészetet pénteken értesítették a Veszprém megyei településről, a Gödrös-strand közeléből, hogy egy férfit látnak az olvadó jégen kerékpárral haladni Balatonfüred irányába.

A Vízirendészet ügyeletese a vízimentők készenléti szolgálatától kért segítséget, melynek két tagja azonnal a helyszínre indult, és miután meglátták, megpróbálták megközelíteni a kerékpárost.

Bár az egyikük már messziről figyelmeztette, hogy ez veszélyes lehet, a férfi tovább tolta a biciklijét Füred irányába.

Nem sokkal később be is szakadt alatta a jég, a kerékpár elmerült, a férfi pedig egy jégtáblában tudott megkapaszkodni, majd némi ellenkezés után elfogadta a vízimentők segítségét.

Miután a partra kísérték, a vízimentők még a kerékpárt is kiemelték a mintegy két és fél méter mély vízből.

A történtek miatt a vízimentők felhívják a figyelmet, hogy a Balaton jege a napok óta tartó olvadás miatt életveszélyes: táblásan törik, így aki beszakad, egy pillanat alatt úgy kerülhet a jég alá, hogy onnan csak nehezen tud a felszínre kerülni. Ez pedig végzetes lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.