Időjárás-előrejelzés

Csapadékos idő lesz hétvégén, formája döntően eső

Szombaton mindenütt megvastagszik a felhőzet, többnyire borult égre számíthatunk. Vasárnap tovább enyhül, és csapadékos marad az idő.

2016.01.07 14:44ma.hu
Országos Meteorológiai Szolgálat

Ciklonális mező alakítja továbbra is térségünk időjárását - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Északnyugat-Európa feletti ciklon délkeleti peremén újabb és újabb ciklonális hullámok képződnek és vonulnak kelet, északkelet felé. A Kárpát-medence fölé délnyugatról érkező levegő nedves, és egyre enyhébb. Csapadékos idő valószínű, a csapadék formája döntően eső lesz.

Szombaton mindenütt megvastagszik a felhőzet, többnyire borult égre számíthatunk. Délelőtt hozzávetőlegesen a Tata-Szeged vonaltól keletre több helyen várható eső, az ország északkeleti harmadán ónos esőre is számítani kell. Átmeneti szünet után kora estétől ismét egyre többfelé elered az eső. A Dunántúlon átmenetileg megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Vasárnap tovább enyhül, és csapadékos marad az idő. Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte többfelé, délután főként a Tiszántúlon várható eső, majd estére átmenetileg ott is megszűnik a csapadék. Újabb csapadékzóna este nyugat felől érkezik. A keleti, majd a délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.