Időjárás-előrejelzés

Barcsnál 14 cm vastag porhó borítja a tájat!

Az igen enyhe és gyakran ködös december után lendületet kapott a tél: január 4-én szinte az egész országban hullott több-kevesebb hó.

Nézze meg, hogyan havazott országszerte >>> képgaléria

2016.01.05 07:14ma.hu

Hétfő reggel nyugat felől kezdődött a havazás, mely fokozatosan átterjedt az ország középső, majd keleti részére is. Napközben a Dunántúlon többfelé jelentettek az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelői gyenge hófúvást. Mindeközben a hőmérséklet jóval fagypont alatt maradt. Pécsett például a délutáni órákban is -9, -10 fokot mutattak a hőmérők. A hó vastagsága estére a Somogy megye déli részén meghaladta a 10 cm-t, a legtöbbet Barcsról jelentették, ahol 14 cm vastag porhó borítja a tájat, de az ország északkeleti részére is jutott 1-3 cm fehér lepel.

Kattintson még több képért! >>>


Két megyére másod-, két másikra pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt keddre a meteorológiai szolgálat. Emellett többfelé további havazás is várható>>>

Egész Budapesten lelassult a közúti közlekedés

A havazás, illetve balesetek, műszaki mentések miatt jelentősen lelassult a közlekedés a fővárosban, valamennyi főközlekedési úton torlódás alakult ki. A helyenként háromcentis hó ellenére szerencsére menetrend szerint járnak a vonatok. Az éjjel folyamán a vasúttársaság gondoskodott a váltószerkezetek, valamint az utasperonok megtisztításáról.

Tegye meg a szükséges óvintézkedéseket!

A sűrű hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok fokozott figyelmet és óvatosságot követelnek meg a közlekedőktől>>>

Kattintson a további képekért!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.