Időjárás-előrejelzés

Keleten napszemüveg, délnyugaton hólapát

Bár napközben elvétve számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, de estétől délnyugaton egyre több helyen eshet a hó.

2016.01.02 07:50ma.hu
Országos Meteorológiai Szolgálat

A Dunántúlon és helyenként a keleti határvidéken erősen felhős vagy borult idő várható, ugyanakkor a Dunától keletre nagy területen több órára kisüt a nap. Napközben elvétve számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, majd estétől délnyugaton egyre több helyen eshet a hó. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként meg is erősödik a keleti, délkeleti szél, így a Dráva mentén gyenge hófúvás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható. Késő este -1, -10 fok közé csökken a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Vészjelzés van érvényben szobmat éjfélig

Országos Meteorológiai Szolgálat

A Dunántúlon és a középső országrészben kialakulhat időszakos, gyenge intenzitású havazás (lepel-1, 2 cm) a déli órákig.

Késő délutántól, estétől az ország délnyugati területein megvastagszik a felhőzet és éjfélig ott lepel-5 cm hó hullhat. Az élénk, időnként erős szél kissé hordhatja a frissen lehullott havat a délnyugati határ mentén.

Vasárnap: mínuszok és hó

Az ország északkeleti negyedén szűrt napsütés várható, másutt vastag felhőzetre számíthatunk, és hozzávetőleg a Győr-Szeged vonaltól délnyugatra hószállingózás, havazás is valószínű. Jelentősebb hó délnyugaton hullhat. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -8 fok között alakul, de északkeleten -10, -13 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -5 fok között várható.

Hétfő: szél és hó

Országos Meteorológiai Szolgálat

Az éjszakai átmeneti elvékonyodás, felszakadozás után délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé (északkeleten csak estétől) valószínű hószállingózás, havazás. A délkeleti, keleti szelet élénk, a Dunántúl északi felén és a főváros környékén helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok között, a havas, kevésbé felhős tájakon -15 fok közelében várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.