Havazás

Még hogy nincs hó - több helyen hull az országban!

Térségünkben az északkeleti hideg, száraz és a nyugati enyhe, nedves levegő együttes hatása érvényesül.

2016.01.01 13:20ma.hu

Szombat estig a Kárpát-medencében hideg marad az idő, de a nyugat, délnyugatról érkező nedvesebb levegő hatására elsősorban a nyugati és középső területeken hószállingózásra, többnyire gyenge havazásra is számíthatunk.

Pénteken egy keskeny felhősáv húzódik felettünk, szombaton már egy kiterjedtebb felhőmezőből számíthatunk hószállingózásra, többnyire gyenge havazásra. Lepel, pár centis hóréteg alakulhat ki, de szombaton estefelé délnyugaton erősödhet a havazás intenzitása, ott néhol 4-5 cm hó is hullhat.

Az északkeleti megyékben élők hószállingózást is alig láthatnak, arrafelé még többnyire kevés lesz a felhő, "cserébe" viszont erősen lehűl éjszaka a levegő. A Kárpát-medence északkeleti területei felett igen hideg a levegő, és szombaton még 2-3 fokot tovább hűl.

Ahol fehér, ott esik - Országos Meteorológiai Szolgálat


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.