Időjárás

Köd után mínuszok

Hétfőn még folytatódik a köd uralkodása a Kárpát-medencében, de keddtől már egyre több helyen lesz látható a Nap.

2015.12.28 09:43ma.hu
freedigitalphotos.net/Paul Brentnall

Az Országos Meteorológiai Szolgálat rövidtávú előrejelzése szerint hétfőn az ország nagyobb részén túlnyomóan borult, párás, több helyen ködös idő lesz, de elsősorban a Dunántúlon lesznek derült, napos tájak is.

Elszórtan valószínű szitálás, elvétve esetleg ónos szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1 és 7 fok között valószínű, a tartósan napos, magasabban fekvő területeken ennél is melegebb lehet. Késő este jellemzően -2, +2 fok várható.

Kedden tisztulás, szerdán hideg várható

Estétől északkelet felől fokozatosan egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. Az északkeleti szél megélénkül, az ország északkeleti harmadán meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2 és 7 fok között alakul.

Az év utolsó szerdáján túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Tiszántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok közelében alakul.

A következő napokban már napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, éjszakánként pedig akár mínusz 10 fokot is mérhetünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.