Időjárás

Fél Nagy-Britannia víz alatt áll - videó és képek!

A Desmond nevű vihar végigvágtázott a szigetországon. Lancaster környékén 50 000 háztartásban nincs áramszolgáltatás - az évszázad árvizéről beszélnek.

2015.12.06 15:03ma.hu

A Cumbria nevű régió teljesen víz alatt áll. Katonatisztek segítségével folyik a mentés Nagy-Britanniában, ahol a Desmond nevű vihar több ezer embert üldözött ki a lakásából.

David Cameron azt mondta, hogy további árvizek várhatóak, mert a víz szintje továbbra is nő. Több mint 1,000 embert evakuáltak Cumbria egyes részein és a skót határoknál, 60 000 otthon maradt áram nélkül.

A hatóság 186 árvíz-figyelmeztetést adott ki, a rendőrség figyelmeztette Carlisle lakosait, hogy maradjanak a lakásaikban és ne hagyják el lakhelyüket.

A  mentőszolgálatok folyamatosan átkutatják a Kent folyót, mert attól tartanak, idős, magatehetetlen emberek kerülhetnek veszélybe


Twitter BBC Weather


Twitter Kendalchris


TwitterBBC Weather


Videó testközelből - mentés helikopterrel


Dramatic video shows a family being winched to safety by helicopter after severe flooding in the Welsh town of Caernarfon.Latest updates here: http://www.telegraph.co.uk/news/weather/12035833/Cumbria-flooding-Storm-Desmond-record-rainfall-environment-agency-live.html

Szerző: The Telegraph, 2015. december 6.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.