OVF

14 milliárd forintos árvízvédelmi fejlesztés az Alföldön

A négy vízügyi igazgatóság területén, több mint 40 kilométeren megvalósult beruházás egymillió lakos árvízi biztonságának növeléséhez járul hozzá.

2015.10.13 11:54MTI
Forrás: Youtube

Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával 14 milliárd forintos fejlesztés keretében állította helyre az alföldi árvízvédelmi létesítményeket az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) - közölte a szervezet kedden.

A közlemény szerint a négy vízügyi igazgatóság területén, több mint 40 kilométeren megvalósult beruházás egymillió lakos árvízi biztonságának növeléséhez járul hozzá, a védett területek nagysága meghaladja a 11 ezer négyzetkilométert.

Kiemelték: a fejlesztés elsődleges célja a szivárgások és az azokból eredő káros árvízi jelenségek kialakulásának megakadályozása, csökkentése, valamint a fővédvonalak érintett szakaszainak állagmegóvása.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén mintegy 6,5 kilométeren végeztek el beavatkozásokat a védműveken, Gyomaendrőd, Szarvas, Békésszentandrás és Mezőtúr határában.

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóságot érintően a Tisza, a Zagyva és a Hortobágy-Berettyó mentén, Tiszafüred, Egyek, Tiszacsege, Csökmő és Püspökladány határában folytattak munkálatokat, a védvonalakat csaknem 15 kilométeren állították helyre, erősítették meg.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál, a Hármas-Körös és a Dong-ér mentén a beavatkozások összesen mintegy 9 kilométeres szakaszra terjedtek ki.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén mintegy 11 kilométeres szakaszon zajlottak munkálatok - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.