Időjárás-előrejelzés

Hétvégén mindannyiunkhoz betör a hideg

Véget ér az enyhe ősz, végre téliesebb fordulatot vehet időjárásunk. A hegyekben jön a hó.

2015.11.19 06:30ma.hu

Péntekig még kitart az enyhe, már-már tavasziasnak mondható időjárás, aminek hétvégén hidegbetörés vet majd véget - írja az Időkép.

Szombaton kiadós esőre van kilátás, szükség lesz az esernyőkre, az ország egyes területein, legnagyobb eséllyel délnyugaton akár fél havi csapadéknál is több hullhat egy nap alatt. Napközben hidegfront érkezik, amely miatt feltámad és helyenként viharossá fokozódik az északnyugati forduló szél, megkezdődik a hideg, sarkvidéki levegő beáramlása.

Szombaton délutántól, kora estétől a Dunántúl magasabb pontjain már havas eső, hó is eshet.

A várható hó mennyiségéről Síelés-Havazás aloldalunkon közöljük legfrissebb térképeinket. Az Alpokban akár fél méteres, méteres hó is eshet.

Vasárnapra már beáramlik ugyan a hideg, a jelenlegi modellfutások szerint azonban a legtöbb helyen fokozatosan megszűnik a csapadék, de hajnalban vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. A gyors felhőátvonulásokból vasárnap záporokra, hózáporokra van nagyobb esély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.