Illegális bevándorlás

Winter is coming - de ez a migránsokat hidegen hagyja...

A Migrációkutató Intézet szakértője szerint az időjárás nem tényező az illegális bevándorlók tömegei számára, így a közelgő tél ellenére sem enyhül a migrációs nyomás.

2015.11.03 09:09MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Speidl Bianka az M1 kedd reggeli műsorfolyamában azt mondta: a lehűlés sem befolyásolja azokat, akik háborús övezetből jönnek. Folyamatosan próbálkozni fognak, hogy nyomást gyakoroljanak a határoknál. Jelenleg nincs olyan erő, amely visszatarthatja az embereket - jegyezte meg.

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy az érkező migránsok azért jelenthetnek problémát Európa számára, mert többen - nemcsak a vallásuk, hanem a szociális helyzetük miatt - eleve marginalizált helyzetbe kerülnek.

Az első generációs bevándorlókban jobban megvan az alkalmazkodási készség, a harmadik generációs érkezők már inkább a hiányokat veszik észre - mondta a szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.