Időjárás-előrejelzés

A hétvégéig tart ez a szokatlan hőség - képek!

Pénteken az ország nagy részén a kevés fátyolfelhő mellett túlnyomóan napos, száraz idő várható. Hétvégén azonban véget ér a szokatlan meleg.

2015.09.17 16:15MTI
Ilyen meleg van ma - MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A hétvégén véget ér az ilyenkor szokatlan hőség: az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken még akár 35 Celsius-fokos meleg is lehet, de késő délutántól, estétől többfelé beborul az ég, és záporokra, zivatarokra kell számítani.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Pénteken az ország nagy részén a kevés fátyolfelhő mellett túlnyomóan napos, száraz idő várható. Késő délután, illetve este viszont a Kisalföldön és az Alpokalján erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ott zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Ezzel együtt késő délutántól megerősödik a szél, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 30 és 35, északnyugaton 25 és 30 fok között alakul.

Alámerültek a dámszarvasok is Barcson - MTI Fotó: Kovács Attila

Szombaton délen lehet még több napsütés, de néhol kialakulhatnak zivatarok. Az ország többi területén többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben a Dunántúlon 23-28, a Dunától keletre 29-34 fokig melegszik a levegő.

Gímszarvas bikák és tehenek Barcson - MTI Fotó: Kovács Attila

Vasárnap keleten eleinte még kisüt a nap, de egyébként jellemzően felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, keleten elszórtan zivatar is lehet. A középső és nyugati megyékben jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Emellett többfelé lesz erős a szél, a Kisalföldön viharos is lehet. A minimumhőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. A nappali maximumok a Dunántúlon 17 és 24, másutt 25 és 30 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.