Időjárás-figyelmeztetés

Megjött a zuhé

Kedd késő este zivatar volt Dunavecse, Dunaújváros, Ercsi, Gárdony, Adony, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Velence, Ráckeve, Kiskunlacháza és többek között Tököl környékén is.

2015.09.15 23:39ma.hu
Időkép screenshot

Kedd este a Dunántúlon a helyenként előforduló záporok mellett zivatarok is kialakultak. A zivatarok környezetében viharos (60-70 km/h) széllökések is előfordultak. Késő este, éjszaka a Dunántúl északi, északkeleti részén, illetve az Északi-középhegység térségében van esély zivatartevékenységre.

Szerdán délután, este a Kisalföldön, Alpokalján több helyen viharossá (55-70 km/h) fokozódik a délnyugati szél. Leginkább a Kőszegi-hegység, illetve Sopron környékén 70-75 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig

Az időszak első felében túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk, majd szombaton nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és délutántól a Dunántúlon egyre több helyen, vasárnap már az országban sokfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar. Csütörtökön a délnyugati szelet erős, a Dunántúlon nagy területen viharos lökések kísérik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.