Időjárás

Tovább kínozza a hőség az osztrákokat

Tovább tart a hőség Ausztriában, sőt az elkövetkező napokban további melegedést várnak. Az Osztrák Meteorológiai Szolgálat (ZAMG) előrejelzése szerint csütörtökön a hőmérséklet elérheti a 38 fokot is.

2015.08.10 14:46MTI

A bécsi Praterstern mérőállomáson vasárnap már kora délelőtt 30 fokot mértek, hétfőn délben Bécs belvárosában 32 fok volt. Ausztria északkeleti részén az ózonszint ismét átlépte az egészségügyi határértéket.

Vasárnap erős esőzések voltak Vorarlberg tartományban, Bludenznél 40 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, hogy a pincékből és a mélygarázsokból kiszivattyúzzák az akár negyven centiméteres magasságban álló esővizet. Tirolban is sok eső esett vasárnap este, Hall és Innsbruck közötti területen számos utca és pince került víz alá.

A hőséget kihasználva az egyik bécsi hotellánc akciós csomagot hirdetett, eszerint harminc fok feletti nappali hőmérséklet esetén személyenként 30 euróért lehet éjszakázni a hűvös hotelszobákban. Az akciót csak fővárosi lakosok vehetik igénybe.

Az idei nyári melegrekord 38,3 fok volt, ezt az értéket az alsó-ausztriai Kremsnél mérték július közepén. Az országos hőségrekordot,a 2013-ban szintén a tartományban fekvő Németóvárnál (Bad Deutsch-Altenburg) lejegyzett 40,6 fok tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.