Kánikula

Szombattól vörös fokozatú hőségriadó lép életbe Ausztria egyes részein

A meteorológiai szolgálat szerint egyelőre nem lehet pontosan megjósolni, hogy a rendkívüli meleg még meddig fog tartani.

2015.08.07 18:36MTI

Szombattól a legmagasabb, vörös fokozatú hőségriasztást adtak ki néhány osztrák régióra, a hőség tovább folytatódik a jövő héten is Ausztriában.

Az Osztrák Meteorológiai Szolgálat (ZAMG) szombattól rendelte el hőségriadót Bécsben, Alsó-Ausztria keleti részén és Burgenland északi felében. Ezeken a területeken a legmagasabb hőmérsékleti értékek 35 és 39 fok között lesznek, a meleg azonban kitart még a jövő héten is. A hétvégén Vorarlbergben, Tirolban és Karintiában 26 és 34 fok közötti hőmérséklet, szombaton Ausztria nyugati részén erősebb viharok várhatók. A meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy a meleg nagyon megterhelő lehet az emberi szervezet számára, hiszen még éjszaka sem hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat szerint egyelőre nem lehet pontosan megjósolni, hogy a rendkívüli meleg még meddig fog tartani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.