Hőség

Afrikai hőség árasztotta el Lengyelországot is

A legtöbb vajdaságban harmadfokú hőségriasztást rendeltek el.

2015.08.07 13:42MTI

Az elmúlt napok kánikulája után a nyár legforróbb hétvégéjét jelzik előre a meteorológusok Lengyelországban, országszerte 30, helyenként 37 Celsius-fok fölé emelkedik majd a hőmérséklet, a hagyományos nyári czestochowai zarándoklatok résztvevőit tűzoltóautók és mentők kísérik.

A legtöbb vajdaságban harmadfokú hőségriasztást rendeltek el.

A lengyel államvasutak (PKP) kilátásba helyezte, hogy amennyiben a sínek 55 foknál forróbbra hevülnek, lassítani fogják a vonatok sebességét.

A nyári hónapokban általában szeszélyes időjárású tengermelléken a nyaralók számára kedvező, 30 fok körüli hőmérsékletet mérnek, a hétvégén azonban viharok is várhatók.

Több városban, köztük Varsóban is párakapukat létesítettek. A tömegtájékoztatási eszközök megfelelő folyadékfogyasztásra figyelmeztetik a lakosságot, valamint arra is, hogy az emberek lehetőleg árnyékban vagy zárt helyiségekben tartózkodjanak.

Elegendő folyadékfogyasztást tanácsolnak azoknak a zarándoklatoknak a szervezői is, amelyek augusztus elején hagyományosan Lengyelország legismertebb kegyhelye, Czestochowa felé indulnak. A zarándokokat a szokottnál több mentőautó mellett helyenként az önkéntes tűzoltóság autói is kísérik, hogy locsolással mérsékeljék a tikkasztó hőség hatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.