Viharkár

Újra használható a Keleti pályaudvar összes vágánya

Újra használható a Keleti pályaudvar összes vágánya, így már sehol sem akadályozzák a vasúti közlekedést a szerdai vihar okozta károk.

2015.07.09 21:20MTI

A Keleti pályaudvar öt vágányát szerdán kellett lezárni a viharban lehullott törmelék miatt, ezért a miskolci és a Budapest-Újszász-Szolnok között közlekedő személyvonatok csak Rákosig vagy Kőbánya-felsőig jártak. Váczi Viktor, a MÁV sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint csütörtök este a katasztrófavédelem engedélyezte a vágányok használatát, így hajnalra már mindenhol helyreáll a menetrend szerinti forgalom.

Boross Norbert, az Elmű-Émász szóvivője ugyancsak az M1-en azt mondta, a szerda viharban több száz helyen sérült meg a vezeték, összesen 160 ezer ügyfelet érintett átmenetileg az áramkimaradás. Csütörtök estére már 3 ezerre csökkent ez a szám. Folyamatosan dolgozik összes munkavállalójuk, és alvállalkozókat is bevontak.

Ahol 24 órán belül nem tudják helyreállítani az áramszolgáltatást, ott egyszeri ötezer forintos kötbért fizetnek - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.