Időjárás

A Balaton vize a hétvégére 26 fokosra melegedhet

Rekkenő hőség közeleg. A jövő hét elején nem lesz ritka a 36-37 fok sem!

2015.07.01 11:04ma.hu
freedigitalphotos/Anusorn P nachol

A legfrissebb prognózisok szerint a forróság legalább a jövő hét közepéig kitart, hétvégétől várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül - írja több meteorológiai szolgáltató.

Napról napra melegebb lesz, vasárnap 35, hétfőn és kedden már 36-37 fokos kánikulában lesz részünk.

A következő napok hamisítatlan strandidőt hoznak, a fölénk áramló egyre melegebb levegőnek köszönhetően hétvégétől igazi forróság köszönt be.

A most 22 fokos Balaton hétvégére 25-26 fokig melegedhet.

Csütörtökön a délnyugati, nyugati tájak fölött időnként még több lehet a felhő, péntektől kezdődően azonban országszerte csaknem zavartalan napsütésre van kilátás, és a hőmérséklet is tovább emelkedik: pénteken 28-32, szombaton 30-34, vasárnap már 32-36 fokra van kilátás a legmelegebb órákban, a jövő hét elején pedig a 36-37 fok sem lesz ritka az ország területén, és a hajnalok is egyre kevésbé hoznak majd felfrissülést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.