Meteorológia

Már úgy vártuk: jön a nagymeleg?

Egy magassági gerinc épül ki Európa felett, ami leszálló, felhőoszlató légmozgásokkal párosul. A hét közepétől egészen a hét legvégéig anticiklonális hatások érvényesülnek, a hőmérséklet fokozatosan emelkedik, kevés lesz a felhő, csapadék nem valószínű.

2015.06.30 08:05ma.hu

Kedd:
Napközben az eleinte még felhősebb keleti tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, és délután hazánk nagy részén túlnyomóan napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A Dunától keletre, illetve az Alpokalján néhol előfordul záporeső. Az északi, északnyugati szelet több helyen élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 17, 23 fokig hűl le a levegő.

Szerda:
A sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, csapadék nem valószínű. Az északi szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Csütörtök:
A sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarhatja meg, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél megélénkül, északkeleten helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Péntek:
Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Az északkeleti szél helyenként élénk lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 31 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.