Szélsőséges időjárás

Dupla annyi fok volt az ország egyik felén, mint a másikon

Horvátország felől léptek be hevesebb zivatargócok az országba, de helyi képződéssel máshol is kipattannak intenzív csapadékgócok. Csütörtökön pedig megint kettészakad az ország.

2015.05.20 20:45ma.hu
Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldal - Sopron 14 fok, középső országrész 29-30 fok


A Kárpát-medence fölé éles hőmérsékleti-különbséggel jellemezhető frontálzóna helyeződött, ennek hatására szerdán este többfelé, csütörtökön elsősorban keleten számíthatunk záporra, zivatarra.

A csütörtökön felettünk húzódó frontálzóna hatására az ország nyugati és keleti fele között az időjárás jellegében jelentős különbség lehet! Míg a Dunántúl nagy részén borult, több helyen esős idő valószínű 20, a nyugati tájakon 15 fok alatti csúcsértékkel, addig a Tiszántúlon kevés napsütés is lehet, és csak délután alakulnak ki zivatarok. A legmagasabb hőmérséklet északkeleten még megközelítheti a 30 fokot, azaz az ország nyugati és északkeleti vidékei között több, mint 15 fokos hőmérséklet-különbség is lehet újfent.

Budapestre így érkezett meg a vihar

Villámokkal érkezik a vihar Budapestre...

Posted by ma.hu on 2015. május 20.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.