Kegyetlen időjárás

Felszánották a trópusi viharok Bangladest

Több trópusi vihar pusztított Banglades északi és délnyugati részén, a heves szélnek és esőzésnek legalább 36 halottja és többtucatnyi sérültje van.

2015.04.06 11:47MTI

A helyi sajtó beszámolója szerint a természeti katasztrófának Bogra körzetben volt a legtöbb áldozata, ott húszan haltak meg. Dakkában, az ország fővárosában öten vesztették életüket, a többi áldozatot az ország más északi területein és délnyugaton követelte a vihar.

A Prothom Alo című bangladesi napilap azt írta, hogy a vihar fákat tépett ki gyökerestül, elektromos távvezetékeket és épületeket - lakóházakat, üzleteket és iskolákat - rongált meg, több házat le is rombolt.

A Gangesz deltájában fekvő, 150 millió lakosú Banglades Ázsia legszegényebb országa, ahol gyakoriak a ciklonok és az árvizek. A tenger felől érkező viharos forgószelek évről évre számos halálos áldozatot követelnek. 2007 novemberében 3500 ember vesztette életét a Szidr ciklon következtében, 2009-ben pedig százakat ölt meg az Aila ciklon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.