Időjárás

Plusz 15 fok is lehet március 15-én

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

2015.03.14 14:28MTI

Az időjárási helyzet Európában

A Pireneusi-félsziget északnyugati részétől a Brit-szigeteken és a Skandináv-félsziget déli tájain át egészen a Kelet-európai-síkság északi vidékéig anticiklon határozza meg az időjárást. A magasnyomás területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Izland, valamint a Skandináv-félszigettől északra ciklon örvénylik, arrafelé sok a felhő, és többfelé esik az eső. Szárazföldünk középső és déli területének időjárását ciklonális mező alakítja, délen kevesebb, a középső tájakon több a felhő, és szórványosan eső, zápor is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nagy részén többnyire 3 és 12 fok között változik, ennél melegebb van délen, ott a kora délutáni órákra 15 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd kissé már szárazabb, enyhébb léghullámok érkeznek. Erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután csak kevés helyen, majd éjszaka egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Kezdetben szórványosan kisebb eső, zápor, az Északi- középhegység magasabb részein délelőtt még havazás is előfordul, majd éjszaka már csak helyenként lehet kisebb eső. Vasárnap a többször erősen felhős ég mellett az ország nagy részén néhány órára kisüt a nap, néhol gyenge zápor kialakulhat. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap többfelé megélénkül a délkeleti szél. Éjszaka főként délkeleten ködfoltok képződhetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 15 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.