Belvíz

Tovább csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Több ezer hektárral, 30 050 hektárra tovább csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 15 800 hektár vetés vagy szántó.

2015.03.11 09:08MTI

Kozák Péter védelemvezető szerdán közölte, a legnagyobb az elöntött terület Csongrád megyében, ahol 22 350 hektár van víz alatt.

Február közepén a vízzel borított terület nagysága megközelítette az 50 ezer hektárt az Alsó-Tisza vidékén. Az elöntések nagysága a talaj telítettsége miatt - a szivattyúzások ellenére is - várhatóan csak lassan fog csökkenni.

A nyolc belvízvédelmi szakaszon összesen 67 szivattyútelep üzemel, 24 még mindig egész nap, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 1,5 millió köbméter volt - tudatta a védelemvezető.

A védekezésben az igazgatóság 176 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését, több helyen kézzel távolítják el a csatornákból a feltorlódott uszadékot.

Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint négy településen másod-, kilenc településen pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.