Meteorológia

A hét eleje is hózáporos lesz

Hétfő estig felhőátvonulásokra számíthatunk, keleten lehetnek hosszan tartó erősen felhős időszakok, és ott alakulhatnak nagyobb eséllyel hózáporok, hódarazáporok, néhol hózivatar is előfordulhat.

2015.02.08 19:37MTI

Az éjszaka első felében délkeleten lehet több felhő, helyenként havazás is, később ott is kiderül az ég, megszűnik a csapadék. Hétfőn nyugat felől fokozatosan beborul, a Tiszántúlon várható a legtöbb napsütés. A déli óráktól a Dunántúlon, a Duna vonalában többfelé, északkeleten néhol fordulhat elő havazás, a Fertő térségében késő délután, este havas eső is lehet. A Bakonyban 10 cm-t meghaladó friss hóréteg várható. A kezdetben sokfelé viharos északi szél éjszakától mérséklődik, de erős lökések még továbbra is előfordulhatnak, főleg a Dunántúlon alakul ki hófúvás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6, -2 fok között, délnyugaton és északkeleten helyenként -7 fok alatt alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2, +2 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.