Havas eső és hózápor

Jön a tél!

Hamarosan hazánkba is megérkezik az igazi tél. Ennek előszelét már holnap érezhetjük.

2014.01.21 16:55MTI

Szárazföldünket nagyjából északnyugat-délkelet irányban frontrendszer szeli ketté. Hozzávetőleg az Odessza-Krakkó-Hamburg-Oslo vonaltól északra napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, sőt a Kelet-európai-síkságon és Finnország területén - a napsütés ellenére is - csak -10, -15 fokot mérnek, ugyanakkor Európa nyugati és déli felén még továbbra is enyhe az idő. Az említett vonal mentén borult az ég, és többfelé fordul elő havazás, illetve ónos eső. A Földközi-tenger középső medencéjében ciklon örvénylik, hatására arrafelé is sok a felhő, és gyakran esik az eső, de a hőmérséklet a kora délutáni órákra még többnyire 10, 17 fokig emelkedik.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig a tőlünk délre elvonuló mediterrán ciklon alakítja; a légörvény hátoldalán északnyugat, észak felől egyre hidegebb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
--------------------------------------------------

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kedden többfelé fordul elő csapadék, majd éjszakától egyre inkább a Dunától keletre várható - már többnyire csak kisebb - eső, amelyet szerdán a nap második felében egyre inkább havas eső, hó vált fel. Kedden a Dunántúlon, szerdán már másutt is több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3, 8 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.