Havazás

Nem bírja az elektromos hálózat a telet Borsodban

Károsította a középfeszültségű vezetékhálózatot a télies időjárás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezért tizenegy településen, mintegy másfélezer fogyasztónál nincs vagy nem volt áram.

2015.01.31 15:49MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombati tájékoztatása szerint az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a fogyasztók hálózatba való visszakapcsolásán. Az áramkimaradás jelenleg 1520 fogyasztót érint, Telkibánya, Háromhuta településeken, Szerencs-Ond városrészében, Edelény egy részén, Damakon, Balajton, Ládbesenyőn, Szendrő egy részében, és Galvács, Abod, valamint Égerszög településeken.

Csordás Péter, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) kommunikációs munkatársa azt mondta, az üzemzavarok elhárítása folyamatban van.

Az üzemzavart a hó súlya miatt kidőlt fák, leszakadt faágak okozták, amelyek ráestek a villanyvezetékekre. Várhatóan két-három órán belül mindenhol megoldódik a probléma - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.