Előrejelzés

Az ónos eső után tavaszidézés következik

A kontinens nagy részén jelentősen megenyhült az idő. Finnországban 2 nap alatt több, mint 20 fokot emelkedett a maximum-hőmérséklet. Nyugat- és Közép-Európában is érezhető az enyhülés, helyenként 10 fok fölé is felmelegszik a levegő.

2015.01.09 17:05MTI

Szombat estig a Kárpát-medence térségében változékony idő várható további enyhüléssel; a nyugati területeken tavaszidéző hőmérsékletekre számíthatunk.

Várható időjárás szombat estig:

Borult lesz az ég, főként estétől számíthatunk egyre több helyen esőre, északkeleten kezdetben helyenként ónos esőre. Szombaton délelőtt még több helyen eshet az eső, majd nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, délután a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén már kisüt a nap, a Tiszántúlon valószínű még további csapadék. Pénteken a késő délutáni óráktól gyakran megerősödik a nyugati szél; az ország északi területein az éjszaka első felében és szombat délelőtt viharos széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország északkeleti harmadán 4 és 9, hazánk nagyobb részén viszont többnyire 10 és 16 fok között alakul, de északnyugaton néhol még 1-2 fokkal melegebb is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.