Szélt jelez vagy vérontást?

Miért izzott a horizont az utóbbi napokban?

Rengeteg Facebook-poszt született az utóbbi napokban a nyugvó Napról, a látványos felvételek mindegyikén vöröslött az ég alja, ahelyett, hogy fehérlett volna a karácsonyi táj.

2014.12.25 12:30ma.hu

Az utóbbi napokban gyakran láthattunk vörös árnyalatokat napnyugtakor, a korán kelők pedig napkeltekor is. Ismert jelenség az alkonyati fények sárga, piros árnyalatok felé történő eltolódása, ami a fény által a légkörben megtett hosszabb út és fényszóródás hullámhossz függésére vezethető vissza - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebbok-oldalán. A napokban a levegő tisztasága és a megfelelő felhőzeti viszonyok is hozzájárultak a gyönyörű színekhez.

Fotó: ma.hu


A fényszóródásról és színekről van videó is

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.