Időjárás

Kidőlt egy ház fala a heves esőzések miatt a Veszprém megyei Bében

Szombaton este kidőlt egy lakóház hátsó fala Bében a heves esőzések miatt, további ingatlanokat homokzsákokkal védtek a településen, illetve Adásztevelen.

2014.08.24 07:30MTI

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy Bében és Adásztevelen a szántóföldről lefolyó nagy mennyiségű esővíz hat lakóházat veszélyeztetett. A két településre kivonuló pápai tűzoltók a helyiek segítségével, homokzsákokkal védték az ingatlanokat, de a hatméteres szakaszon kidőlt az egyik családi ház hátsó fala Bében.

A környéken több helyen vízátfolyások nehezítették a közlekedést. A rendőrség a police.hu oldalon arra figyelmeztetett, hogy az Ugod és Béb közötti úton egy 200 méter hosszú és 25 centiméter mély vízátfolyás miatt lassították a forgalmat. Bébtől mintegy 500 méterre, Pápa irányába 150 méter hosszan borította mintegy 25 centiméter mély víz az utat. Csót és Nagygyimót között két, egyenként 50 méter hosszú és mintegy 25 centiméter mély vízátfolyás keletkezett. Ezeken a helyeken szintén forgalomlassítás volt érvényben.

Az Országos Meteorológiai Intézet citromsárga, elsőfokú riasztást adott ki szombaton este Veszprém megyében a pápai, a devecseri, az ajkai, a sümegi, a tapolcai, a balatonfüredi és a balatonalmádi járásra felhőszakadás veszélye miatt. Eszerint intenzív záporokra, zivatarokra és rövid időn belül akár 30 milliméter csapadékra is számítani kell az érintett területeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.