Hőség

Mentők: húsz százalékkal több riasztás a fővárosban

Húsz százalékkal több riasztást kaptak a mentők pénteken egy átlagos naphoz képest a fővárosban.

2014.07.19 05:30MTI
Freedigitalphotos vectorolie

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója közölte: a riasztások száma országosan körülbelül tíz százalékkal nőtt, Budapesten és a nagyvárosokban azért nagyobb mértékben, mert az ott élők jobban ki vannak téve a kánikula veszélyeinek a zsúfoltság, a tömegközlekedésen utazás és a sorban állás miatt.

Elmondta: pénteken a késő délutáni órákig hatszáz esethez riasztották őket a fővárosban, országosan nagyjából kétezer-ötszázra tehető ez a szám. Általában idős, szívbeteg emberek lesznek rosszul a nagy melegben, de egészséges fiatalember is elájult a kánikula miatt - tette hozzá.

Figyelmeztetett: a hőség a hétvégén tetőzik, ezért fontos, hogy mindenki védje a fejét a közvetlen napfénytől, ügyelni kell a megfelelő folyadékpótlásra, és minél többet árnyékban, hűvösebb helyen maradni. Különösen fontos, hogy a legveszélyeztetettebbek tartózkodjanak a fizikai erőfeszítésektől.

A hétvégét sokan töltik vízpartoknál, nekik a mentőszolgálat azt javasolja, hogy kijelölt fürdőhelyeken strandoljanak.

Győrfi Pál felhívta a figyelmet: kisgyermeket a vízbe fulladás veszélye miatt nem szabad felnőtt felügyelete nélkül hagyni még a kis vízmélységű kerti medencékben sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.