Hőség

Mentők: 20-30 százalékkal több riasztás a fővárosban

A hőség következtében egy átlagos naphoz képest hétfőn 20-30 százalékkal többször riasztották a mentőket a fővárosban.

2014.07.08 14:45MTI
Freedigitalphotos vectorolie

Országosan csupán 10 százalékkal nőtt a riasztások száma, ugyanis a kistelepüléseken az emberek inkább meg tudják oldani, hogy hűvös helyre húzódjanak a hőség elől - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Elmondta: a hétvégén még nem volt feltűnő a riasztások számának emelkedése, mert az emberek általában otthon pihentek vagy vízpartokra húzódtak. Hétfőn viszont 580 riasztásuk volt Budapesten, miközben egy átlagos napon 450-500-szor kell kivonulniuk. Általában idős, szívbeteg emberek lettek rosszul a nagy melegben, de elájult egészséges fiatalember is a kánikulában.

A keddi párás melegben szintén sok munkára számítanak, ám a következő 24 órában várható hidegfont enyhíti a kánikulát, így csökkenhet a kivonulások száma - mondta Győrfi Pál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.