Hőség

Locsolják az utakat, villamossíneket Budapesten

12 órás műszakban dolgoznak reggeltől a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói Tarlós István főpolgármester utasítására. Nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a budapesti főútvonal-hálózatot.

2014.07.17 11:33MTI
freedigitalphotos.net/nuttakit

Locsolják az utakat és a villamossíneket a fővárosban a hőség miatt, a budapesti strandok pedig este 9-ig tartanak nyitva - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) csütörtök délelőtt az MTI-vel.

A közlemény szerint kétszer 12 órás műszakban dolgoznak reggeltől a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói Tarlós István főpolgármester utasítására. Nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a budapesti főútvonal-hálózatot.

A BKV Zrt. megrendelésére 12-17 óra között a villamossíneket is locsolják a kivetődés megakadályozására. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok meghosszabbított nyitva tartással, este 21 óráig várják strandolókat.

"A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért kérünk mindenkit, hogy nagy hőség esetén se használják a szökőkutakat fürdőzésre!" - tudatta Csébi Tamás, a BVK kommunikációs munkatársa.

A BVK azt kéri, hogy a temetőket a délutáni, esti órákban látogassák a budapestiek. A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.