Észak-Rajna-Vesztfália

Heves vihar tombolt Németországban: több halálos áldozat

Düsseldorfban három ember egy kerti pavilon alatt keresett menedéket a vihar elől, de az építményre dőlt egy fa, és agyonnyomta őket.

2014.06.10 07:46MTI
Forrás: youtube.com

Egy heves vihar közlekedési fennakadást és legalább öt ember halálát okozta hétfőn a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban.

Németország harmadik legnagyobb repülőterét, a düsseldorfit este 9 órakor be kellett zárni, és egy óra múlva tudták csak megnyitni. A széllökések elérték az óránként 150 kilométeres sebességet - közölte a légikikötő. Tíz érkező járatot töröltek, tíz másikat pedig más repülőtérre irányítottak át.

A tartományban sok helyen le kellett állítani a tömegközlekedést. Több közút és vasútvonal járhatatlanná vált a kidőlt fák vagy az elszakadt felsővezetékek miatt. Elszakadtak utcai villanyvezetékek is, emiatt egyes lakásokban nem volt áramszolgáltatás.

Kölnben egy kidőlő fa - amelyet valószínűleg villámcsapás ért - agyonütött egy 50 év körüli kerékpárost. Düsseldorfban három ember egy kerti pavilon alatt keresett menedéket a vihar elől, de az építményre dőlt egy fa, és agyonnyomta őket. Essenben is meghalt egy férfi, egyelőre tisztázatlan okból.



A vihar északkelet felé haladt tovább, emiatt a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki Hannover és Bréma környékére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.