Ítéletidő Teheránba

Heves homokvihar borította sötétségbe az iráni fővárost, halottak

Példátlanul heves homokvihar borította sötétségbe hétfőn délután az iráni fővárost, Teheránt, és a rendkívül erős széllel érkező ítéletidő legkevesebb négy ember halálát okozta.

2014.06.03 03:33MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Iráni sajtóértesülések szerint további több tucatnyian sebesültek meg a homokviharban, amelyet orkánszerű, 120 kilométeres szél, majd esőzés kísért. Az iszlám állam fővárosában mintegy 50 ezer háztartásban szünetelt az áramellátás - közölte az Isna iráni hírügynökséggel az áramszolgáltató illetékese. A lakosság kimaradásokat tapasztalhatott a telefon- és internet-szolgáltatásban is.

A Teheránba tartó repülőgépek ugyancsak késve érkeztek meg az iráni fővárosba. A viharos szél fákat csavart ki, törmeléket hordott az utakra és jelentős károkat okozott néhány épületben. "Mintha az apokalipszisről szóló hollywoodi film lett volna. Nagyon féltem" - mondta egy teheráni nő a mintegy egy órán keresztül tomboló homokviharról.

Teheránban általános zűrzavart keltett az ítéletidő. Az autók helyi idő szerint az esti órákban tértek csak vissza az utakra, s elővigyázatosságból a lakosság nagy része inkább fedett helyen maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.