Viharok a Sziklás-hegységben

Pár nap alatt csaknem egyméteres hó esett Coloradóban

A Colorado állambeli Sziklás-hegységben hétfőn 91 centiméteres havat mértek az elmúlt négy nap télies viharai után.

2014.05.12 20:41MTI
freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

Denverben, ahol 10 centiméteres hó esett, a reggeli csúcsforgalomban hókotró járműveknek kellett megtisztítaniuk az utakat.

A coloradói székváros nemzetközi repülőterén ugyanakkor nem okozott jelentősebb fennakadást a kései havazás és nem dőlt meg a város 1950. május 26-án felállított későtavaszi rekordja sem, amikor a hótakaró vastagsága meghaladta a 21 centimétert.

A Utah állambeli Uinta-hegységben hétfőn 68 centiméteres hóvastagságot mértek. Minnesota, Iowa, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Arkansas, Illinois, Wisconsin, Michigan, Indiana és Ohio állam egyes területeire hétfőre viharos szelet és jégesőt jósolt a meteorológiai szolgálat. A Nebraska állambeli Suttonban vasárnap tornádó rongált meg több épületet, köztük a városházát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.