Autók, házak kerültek víz alá

Özönvíz: saláták, káposzták és fokhagymák úsztak a víz tetején

Erős viharok söpörtek végig Tampa környékén, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék házakat öntött el, utakat zárt el, még a zöldséges standokat is elmosta. Képek és videó!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.05.03 18:31ma.hu
Kattintson a képre! >>>

A környéken több szabadtéri rendezvényt is le kellett mondani és több iskolából ki kellett menekíteni a gyerekeket.

Az amerikai Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki árvízveszély miatt, amíg a viharok el nem vonulnak.

A helyiek áramkimaradásokról számoltak be, mert a szélvihar több villanyoszlopot is kicsavart a földből. A hirtelen jött özönvízszerű eső váratlanul érte az embereket, ezért fordulhatott elő, hogy a zöldségesek standjait is elmosta a víz és az utcán kialakult folyócskák tetején saláták, káposzták és fokhagymák úsznak.

Rick Davis a meteorológiai szolgálat szóvivője szerint nem tipikus tavaszi viharról van szó, hanem egy több vihargócból álló rendszerről, ami lassan halad az amerikai keleti parton déli irányban. A hatóságok azt javasolják a lakosságnak, hogy lehetőleg ne menjenek a szabadba, akik pedig autójukban rekednek, inkább várják meg a segítséget, mert a kocsikból kiszállva a gyorsan hömpölygő víz elsodorhatja az embert a vízgyűjtő csatornába ahol akár meg is fulladhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.