Nagy mennyiségű csapadék várható

Havazásra számítanak a székelyföldiek

A romániai országos meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést bocsátott ki csütörtökön a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros megyékre, valamint a Keleti-Kárpátok térségében levő megyékre, ahol péntek hajnaltól szombat reggelig nagy mennyiségű csapadék várható.

2014.04.10 12:31MTI
freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

A figyelmeztetés szerint a Keleti-Kárpátok térségében elsősorban havazásra kell számítani, és arra, hogy a lerakódott hó nem olvad el azonnal. Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint már csütörtök reggel is havazott Hargita megye magasan fekvő területein.

Hargitafürdőt reggel vékony hóréteg borította. A megyén áthaladó utak karbantartói készülnek a havazásra. A Bucsin-tetőn áthaladó DN 13B országúton már csütörtökön 2,5 tonna sót szórtak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.