Erős havazás érkezett

Az Egyesült Államok északkeleti részén ismét támad a tél

Kedd estére újabb erős havazás érte el az Egyesült Államok északkeleti vidékeit, köztük New York, Philadelphia és Boston környékét.

2014.02.19 07:28MTI

Új-Anglia egyes területein a meteorológiai szolgálat szerint szerdára virradóra 15 centiméternyi vagy annál is több hó hullhat. A keletre vonuló ítéletidő korábban Chicagóban és Ohióban okozott komoly fennakadásokat a közlekedésben.

A megromlott időjárási viszonyok miatt kedden repülőjáratok százait kellet törölni. A New Jersey-i hatóságok - lapértesülések szerint - sóhiány miatt egyfajta páclével kénytelenek csúszásmentesíteni az utakat.

Maine állam kikötőjében egy külföldi hajón 40 ezer tonnányi kősórakomány várakozik, amelynek szállításához azonban a szövetségi hatóságok külön engedélyére lenne szükség, mert egy 1920-as hajózási törvény szerint az Egyesült Államok két kikötője között csakis amerikai zászló alatt lehet árut szállítani.

Ha megkapja a belbiztonsági minisztérium engedélyét, a rakomány két nap alatt megérkezhet Newarkba. Ha azonban a szállítmányt át kell rakodni, akkor a só csak hetek alatt juthat majd el New Jerseybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.