Figyelmeztetés

Több megyében várható tartós köd, ónos eső

Több megyére adott ki figyelmeztetéseket a tartós, sűrű köd, illetve az ónos eső miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2014.02.04 20:59MTI
MTI, archív

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint gyenge ónos eső várható, emiatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, illetve a fővárosra. Tartós, sűrű köd miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érinti a figyelmeztetés.

Szerdára virradóra a szélvédett, derült tájakon (főként keleten) sűrű zúzmarás köd képződhet, amely napközben néhol csak lassan ritkul. Estétől a Dunától keletre helyenként előfordulhat gyenge ónos eső. Megjegyezték: csekély valószínűséggel szerda hajnalban, reggel sem zárható ki átmeneti gyenge ónos eső a délnyugati határvidéken.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 9 és mínusz 4 Celsius-fok között alakul, az északkeleti országrészben mínusz 10 fok alá is lehűl a levegő.

A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakul, de a tartósabban ködös vidékeken egész nap fagyhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.