Havazás

Narancs riasztás Somogyban a barcsi és a kaposvári járásra

Hófúvás veszélye miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki pénteken pár perccel 18 óra után a Somogy megye barcsi és kaposvári járására az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2014.01.24 18:47MTI

A somogyi katasztrófavédelmi szóvivő, Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint a két térségben a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

A szóvivő a megyei tömegközlekedés helyzetétől kiadott közleményben azt írta: kisebb-nagyobb késésekkel valamennyi buszjárat közlekedik, járatkimaradásra nem kell számítani, néhány kistelepülésre, így Patcára, Lászlómajorra, Alsósegesdre és Somogybükkösdre - viszont nem tudnak eljutni a járatok.

A nap folyamán hat esetben riasztották a megye tűzoltóit árokba csúszott autóbuszokhoz, szünetelt a vasúti forgalom Somogyszob és a Zala megyei Murakeresztúr között, mert áramellátási zavar keletkezett a felsővezetékben - olvasható a katasztrófavédelem tájékoztatójában.

Azt írták, a hiba kijavításán a MÁV szakemberei dolgoznak. 17.15-kor megindult a közlekedés Somogyszob és Gyékényes között 17 óra után megindult a közlekedés és várhatóan még 19 óra előtt Gyékényes és Murakeresztúr között is elindulnak a vonatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.