Tonga

Évtizedek óta nem látott ciklon söpört végig a szigeteken - videó

A károk felmérése csak az 5-ös erősségű ciklon elvonulása után, vasárnap kezdődött meg. A szigetek egy részén rendkívüli állapotot léptettek életbe. A 176 szigetből álló Tongán több mint százezren élnek.

2014.01.12 09:23MTI
Forrás: youtube.com

Trópusi ciklon söpört végig a hétvégén a Tongai Királyság csendes-óceáni szigetein, legalább egy ember meghalt és súlyos károk keletkeztek.

A ciklon a legmagasabb kategóriába tartozó, 5-ös erősségű volt, ilyet évtizedek óta nem láttak a térségben.

A trópusi vihar házakat döntött össze, templomok tetejét sodorta le, középületeket károsított meg, különösen a sűrűbben lakott, északi szigeteken.

A károk felmérése csak a ciklon elvonulása után, vasárnap kezdődött meg. A szigetek egy részén rendkívüli állapotot léptettek életbe.

A 176 szigetből álló Tongán több mint százezren élnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.