Hatalmas esőzések, nagy erejű szél

Kleopátra ciklon - nagyon sokan kényszerszálláson töltötték az éjszakát Szardínián

A Kleopátra ciklon pusztításai nyomán több mint kétezren kényszerszálláson töltötték a szerdára virradó éjszakát az olaszországi Szardínia szigetén.

2013.11.20 07:31MTI
MTI

Hírügynökségi jelentések szerint elérte a 2300-at azoknak a száma, akik  nem tudtak még visszatérni otthonaikba, amelyek a Kleopátrát kísérő hatalmas esőzések és a nagy erejű szél miatt súlyosan megrongálódtak. A polgári védelem közreműködésével őket elsősorban iskolákban és sportcsarnokokban szállásolták el.

A ciklon hétfőn és kedden összesen 17 embert ölt meg, az anyagi károk pedig egyelőre felbecsülhetetlenek. A szél ereje némelyest gyengült, az előrejelzések szerint azonban szerdán is heves esőzések várhatók, ami tovább súlyosbíthatja a helyzetet.

Szardínián kedden szükségállapotot hirdettek ki. Az esti órákban a sziget északkeleti részén lévő, a ciklon által leginkább sújtott Olbiába érkezett Enrico Letta olasz kormányfő. A miniszterelnök közölte, hogy az állam minden tőle telhető segítséget megad a szardíniai lakosságnak. Első lépésként a sziget egy 20 millió eurós gyorssegélyt kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.