Helyenként -42 Celsius fokot is mértek

Kiterjedt hóvihar fenyegeti Amerikát

Nagy, fehér, hideg és 30 centi vastag meglepetésre ébrednek majd az USA északkeleti részében. A repülés is megsínyli.

2014.01.02 19:05MTI

Az összetett viharrendszer a Mississippi alsó folyásától az atlanti partvidékig terjed és mintegy 100 millió ember - csaknem minden harmadik amerikai - életét nehezítheti meg. A havazás várhatóan súlyos zavarokat okoz majd a New York és Boston közötti közlekedési folyosón, az I-95-ös autópályán.

A vihar miatt csütörtökön 1123 repülőjáratott töröltek, további 1567 pedig késett. A legsúlyosabb közlekedési káosz a chicagói és a newarki reptéren alakult ki.

Az AAA autós egyesület szerint a téli ünnepek idején összesen 94 millióan keltek útra az Egyesült Államokban, akik közül sokan a mostani hétvégén fognak hazatérni.

A bostoni iskolákban péntekre tanítási szünetet rendeltek el, és feltehetően New Yorkban is sok tanuló otthon marad majd. A Minnesota állambeli Embarrassben szerdán mínusz 42 fokot mértek.

Az év első téli vihara lesz feltehetően az első próbatétel Bill de Blasio, New York szerdán felesküdött új polgármestere számára, a hóakadályok eltávolításának hatékonysága ugyanis rendszerint politikai kérdéssé válik a legnépesebb amerikai városban. New Yorkban már szerda este figyelmeztetést adtak ki a várható ítéletidő miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.