A nappali hőmérséklet 1, +3 fok között várható

Hószállingózás a hét utolsó munkanapján

A szerencsésebbek napsütést is láthatnak.

2013.12.12 16:35MTI

A kontinens északi, északkeleti és nyugati részei fölött hullámzó frontrendszer húzódik. A frontrendszer mentén nagyrészt erősen felhős az ég. A Brit-szigeteken több helyen esik az eső, Skandináviában elszórtan záporok, hózáporok alakulnak ki, északkeleten pedig sokfelé havazik. Ugyanakkor Közép- és Dél-Európa időjárását nagykiterjedésű anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén inkább csak az Appennini- és a Balkán félszigeten süt ki hosszabb időre a nap, másutt alacsonyszintű felhőzet borítja a tájat, de számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A kora délutáni órákra az Atlanti-óceán partvidékén és a Földközi-tenger térségében jobbára 7 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, helyenként 16, 20 fokot is mérnek. Másutt a hőmérséklet csúcsértéke jellemzően -2 és +6, de a Kelet-európai-síkság keleti felén mindössze -3 és -12 fok között változik. A Kárpát-medence időjárása péntek estig lényegesen nem változik.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
--------------------------------------------------

Alapvetően borult, párás időre számíthatunk, de a délnyugati országrészben helyenként pénteken is hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Az alacsonyszintű rétegfelhőzetből legfeljebb néhol alakul ki szitálás, ónos szitálás, esetleg hószállingózás. Az esti, éjszakai órákban elsősorban nyugaton és az Északi-középhegység térségében képződhet nagyobb területen köd. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1, +3 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.