Szépen indul a holnap, rondán zárul

Az évszakhoz képest meleg, de esős idő jön

Holnap reggel szűrt napsütésre is számíthatunk, délnyugat felől azonban fokozatosan beborul az ég.

2013.11.19 15:55MTI

A Fekete-tengertől északra anticiklon helyezkedik el. Ott a leszálló légmozgásnak köszönhetően eseménytelen, napos idő a jellemző, a magasnyomás peremén azonban sok a felhő, és néhol szitálás is kialakul. Ugyanakkor a Jeges-tenger fölötti középponttal ciklon örvénylik. Hullámzó frontrendszere mentén többnyire borult az ég. Elsősorban a Benelux államok és Dél-Skandinávia térségében esik többfelé az eső, a kontinens északi tájain pedig helyenként havazik. Továbbra is sekély ciklon található a Földközi-tenger nyugati medencéje felett is, amely főként Dél-Franciaországban és az Ibériai-félszigeten okoz többfelé esős időt, arrafelé elszórtan zivatarok is kialakulnak. A csúcshőmérséklet hozzávetőleg a 45. szélességi körtől északra jobbára 2 és 10 fok között változik. Ezzel szemben a Földközi-tenger környékén a kora délutáni órákra nagyrészt 13 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

A Kárpát-medence fölé dél, délnyugat felől továbbra is enyhe, több hullámban nedves levegő áramlik.

Várható időjárás szerda estig:
------------------------------

Kezdetben szűrt napsütésre is számíthatunk, délnyugat felől azonban fokozatosan beborul az ég, és késő délutántól, estétől egyre több helyen elered az eső. Éjszaka vékonyodik, szakadozik a felhőzet, reggelre már inkább csak az északi országrészben várható még helyenként csapadék. A Nyugat-Dunántúlon képződhet nagyobb területen köd. Szerdán elsősorban keleten és délen több órára kisüt a nap, ugyanakkor délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A délkeleti, déli szél megélénkül, a Dél-Alföldön olykor meg is erősödik, majd szerdán a szél nyugaton átmenetileg északira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 8 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 8, 14 fok között várható, de délkeleten, keleten helyenként 15, 17 fok valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.