Áradások

80 ezer embert kellett kimenteni, sokan meghaltak Vietnamban

A folyók szintje gyorsan emelkedett azt követően, hogy a közép-vietnami régióban megnyitották 15 erőmű zsilipjét, és leeresztették a tározók fölös vízmennyiségét. Mintegy százezer épületet öntött el az ár.

2013.11.17 09:56MTI

Legalább harmincnégyen meghaltak, tizenegyen eltűntek Vietnam középső részén a heves esőzések keltette áradásokban, 80 ezer embert kimenekítettek lakhelyükről - közölték a hatóságok vasárnap.

Quang Ngai tartományban, ahol kilenc ember meghalt és négy eltűnt, a víz szintje meghaladta az 1999-es áradáskor mért rekordot - írta a Thanh Nien (Ifjúság) című helyi lap.

A folyók szintje gyorsan emelkedett azt követően, hogy a közép-vietnami régióban megnyitották 15 erőmű zsilipjét, és leeresztették a tározók fölös vízmennyiségét.

Mintegy százezer épületet öntött el az ár, nyolcvanezer embert kitelepítettek - közölte a katasztrófavédelem.

A közép-vietnami régióban, az úgynevezett kávéövezetben gyakran pusztítanak árvizek júliustól októberig. A péntek óta tartó esőzés megakasztotta a kávészüretet és a kávészemek szárítását a középső magaslati tartományokban, ami késlelteti a kávé behajózását a tengeri kikötőkben. Vietnam a robusta típusú kávé egyik legnagyobb termelője, a világ - ilyen típusú kávéjának - 17 százalékát adja a délkelet-ázsiai ország.

A térségben vasárnap további esőzések várhatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.