Ítéletidő

Hatalmas szélvihar tombolt Horvátországban, egy ember meghalt

Rendkívüli erősségű, óránként 221 kilométert is elérő szélvihar tombolt Horvátország északi részén, egy ember meghalt, legalább húszan megsérültek.

2013.11.11 18:11MTI

Az észak-horvátországi Novi Marofban egy 46 éves férfi életét vesztette amiatt, hogy a szél kidöntött egy fát. Az Adriai-tenger északi partján fekvő Rijeka térségében két munkás súlyosan megsérült, amikor a szél lesodorta őket egy építkezésről. A két férfit kórházba szállították.

Opatijában három iskolást kellett kórházba szállítani, akiket a szél által letördelt ágak sebesítettek meg. Állapotuk nem életveszélyes. Az erős széllökések miatt lezárták a Pag és Krk szigetek, valamint a szárazföld közötti hidat, és felfüggesztették a kompközlekedést az Adriai-tenger északi részén.

Zágrábban súlyos fennakadásokat okoztak a közlekedésben a letört faágak és egyéb törmelékek. Vasárnapról hétfőre virradóra mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat. A meteorológiai szolgálat szerint a szélerősség hétfő estére várhatóan mérséklődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.