Sonia

Egyre erősödő trópusi vihar közelít a mexikói partokhoz

Sinaloa partjainál a tenger akár 2-3 méteres hullámokat is vethet. A hatóságok figyelmeztetnek az áradások, földcsuszamlások veszélyeire. Viharos esőzésekre lehet számítani több államban is.

2013.11.04 07:18MTI

Mexikó északkeleti partvidéke felé közelít a Sonia elnevezésű trópusi vihar, amely a vasárnap esti jelentések szerint egyre erősödik, a hatóságok elővigyázatosságra intik a lakosságot.

A helyi meteorológiai szolgálat vasárnap este jelezte, hogy a vihar helyi idő szerint hétfőn reggel éri el az ország két szövetségi államát, Alsó-Kaliforniát és Sinaloát. Egyelőre ez utóbbi állam két körzetében rendeltek el magasabb fokú riasztást, elővigyázatosságból lezárták Cabo San Lucas kikötőjét.

Vasárnap a trópusi vihar óránkénti húsz kilométeres sebességgel haladt a szárazföld felé, a jelzések szerint ugyanakkor gyorsulni látszik. Már most heves esőzések kísérik útját és Sinaloa partjainál a tenger 2-3 méteres hullámokat vethet. A hatóságok figyelmeztetnek az áradások, földcsuszamlások veszélyeire. Viharos esőzésekre lehet számítani Chihuahua, Durango, Sonora, Michoacán, Colima és Jalisco államokban is.

Egyelőre nincs jele annak, hogy a trópusi vihar hurrikánná erősödne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.